Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلاش هالیوود برای قهرمان‌سازی از سربازان خود در جنگ‌های جهانی که همگی صرف قدرت طلبی سردمداران جهان شده است در مقابل تصویر خسته سینمای ما از قهرمانان و حتی ضدقهرمان‌سازی ما از دفاع مقدس، جای سؤال از خودمان دارد. - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم-حمید صنیعی‌منش

سگ تازی فیلمی نه چندان سنگین و نه بسیار نفس‌گیرتر از آثار حماسی و جنگی دیگر هالیوود مانند نجات سرباز رایان و یا 1917 و یا حتی MIDWAY است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سگ تازی فیلمی است که شاید بیش از 90درصد آن در استدیو و با به کارگیری فناوری CGI و SMILATOR توانسته فضاسازی کند و از حضور صحنه‌های واقعی خودداری کرده است که البته در روزهای پیشرفت تکنولوژیکال سینمایی امری مذموم که نشانه پیشرفت و روزآمدی سینمای غرب است.

تام هنکس در فیلم نجات سرباز رایان؛ او در سگ شکاری نیز با چنین ظاهری بازی می‌کند

GRAYHOUND به اندازه فیلم‌هایی که در سطر اول آمد یا به اندازه آثار معروف جنگ جهانی اول یا دوم درخشان نیست اما باز هم یک اثر جمع و جور ملی‌گرایانه برای سینمای آمریکا در روزهایی است که سالن‌ها مشتریان همیشگی خود را دیگر نمی‌بینند و آنان در منازل خود فیلم‌ها را روی صفحه تلویزیون و یا گوشی مویابل خود تماشا می‌کنند. با این حساب باز آمریکا در چنین روزهایی منافع ملی خود را فراموش نکرده است و با کمک «تام هنکس» فیلمی را ساخته است که یادآور روزهای جنگ و به زعم خود آمریکایی‌ها مبارزه برای ارزش‌های آنان است. فیلمی که شکوه پیروزی و شکست نازی‌ها را در میدان نبرد آبی به رخ می‌کشد و احساس غرور ملی را برای یک آمریکایی می‌آفریند.

نمایی از سگ شکاری

تام هنکس به طور جدی یک سینماگرِ در خدمت ارزش‌های ایالت متحده آمریکا است. او و استیون اسپیلبرگ به طور جدی از اصلی‌ترین مروجان فرهنگ رویای  آمریکایی و مدافعان ارزش‌های لیبرالیستی این کشورند. تنها دو سریال دسته برداران و اقیانوس آرام عنوان پرخرج‌ترین سریال‌های آمریکا را به خود اختصاص داده‌اند که هر دو نیز توسط این دو فیلمساز هالیوود ساخته شده‌اند. این دو سریال که از شبکه HBO سازنده بازی تاج و تخت و وست ورلد منتشر شده است از سربازان آمریکایی در نبردهای آنان در جنگ جهانی تصویری قهرمانانه ساخته است و آنان را چون مردان بزرگ تاریخ ایالت متحده آمریکا ترسیم است.

این در حالی است که جنگ جهانی اول و دوم چیزی جز بازی سردمداران دنیا برای زر و تزویر و قدرت نبوده است. جنگ‌هایی که در آن صدها هزار زن و مرد و کودک به خاطر این هوس‌رانی‌های زورگویان جهان مدرن کشته و به خاک و خون کشیده شدند. اما سینمای آمریکا با تمام این اوصاف و اینکه خود در جنگ باطل با باطل یکی از اصلی‌ترین مروجان خشونت بوده است و سرمایه‌داری خشن خود را که با قدرت نظامی معنا پیدا می‌کند را بر پایه همین جنگ‌های جهانی بنا نهاده است، از حضور خود در این دو جنگ و دیگر جنگ‌ها همواره حضوری مثبت نمایش داده است و اهدافی که در آن انسان‌های بی‌گناه کشته شده‌اند را آرمان‌های بشر هزاره جدید بیان کرده است.

ظاهر تام هنکس شبیه به بازی او در نجات سرباز رایان

چه بدمان بیاید یا خیر، هالیوود برای ارزش‌های خود و منافع ملیش هرچه در توان داشته به کار بسته است تا پرچمش در ایامی که به خاطر خشونت‌های بی‌بدیلش در جهان و سیاست‌های تنفرآمیزش حتی در خود این کشور آتش کشیده می‌شود، بالا بماند و نگذارد که ارزش‌هایش در جهان فراموش شود.

ما چه کردیم؟

ما با فراموش کردن مبارزان و مدافعانی که از این آب و خاک دفاع کردند تا جان شیرینمان در امان باشد، فیلم‌های ساختیم که ما را از دفاع پشیمان کند! هالیوودی‌ها از سربازانی که برای زورگوهای جنگ طلب به میدان رفتند قهرمان می‌سازند. جریان لیبرالیستی و روشنفکر خودخواه و مغرور این مملکت، قهرمانان ما را خسته و کسل و پشیمان از دفاع از جان و دین ناموس وطن تصویر می‌کند.

انگاره ضدجنگ درباره سینمای جنگی ما در این سال‌ها صادق نیست؛ چرا که اساساً اسلام و حکومت اسلامی دین جنگ طلبی نیست و همواره با تعالیم و معارف خود مروج مهربانی و تعامل و یکتاپرستی است. دین اسلام در میدان جهاد و مبارزه غیر از نقاط عطفی که در تاریخ اسلام و در برهه‌هایی دیگر، دستور به جهاد داده است، همواره اصل دفاع از کشور را جزو شعائر خود بیان کرده است؛ بنابراین در سینمای ما نیز اصلاً سینمای ضد جنگ وجود ندارد بلکه چیزی که هست سینمای «ضد دفاع مقدس» است. 

سینمایی که آنقدر تک بعدی نگاه می‌کند که در پاسخ این سوال که اگر سربازان میهن به جنگ نمی‌رفتند جوابی ندارند. ما نمی‌دانیم که چرا دولت‌مردان ما بعد از صدها بار سخنان پدر مهربان این مرز و بوم مبنی بر توجه به ارزش‌های هشت سال دفاع مقدس، هنوز در ساخت چند اثر سینمایی انقدر این دست و آن دست می‌کنند و آخر سر هم اثری می‌سازند به شدت ضعیف و خسته‌کننده که نشانه عدم درک درست کار هنری است؟

نمایی از بمب یک عاشقانه یک فیلم ضدجنگ

مشکل از کجا است که ما باید تا ابد چشممان بر پرده‌های سینما دوخته شود تا فیلمی تماشا کنیم که در پایان آن بایستیم و تشویقش کنیم و از ایرانی بودنمان لذت ببریم و بتوانیم آن را با کارهای حداقل 10 سال قبل هالیوود مقایسه کنیم.

سالی که گذشت نیز فیلمی اکشن و حرفه‌ای در سینمای ایران برای قهرمانان امنیتی کشور ساخته شد. آن فیلم نیز با تمام آنکه قدمی جدی در ساخت فیلم‌های ملی‌گرایانه بود قهرمانانش ماشین‌ جنگی‌هایی تهی از ارزش‌های ملی و  انقلاب بودند.

در حالی که قهرمان فیلم سگ شکاری انسانی بسیار معتقد، باهوش و فکور است که ارزش‌های مسیحی برایش در ابتدا و انتهای فیلم قوت قلب و نشان دهنده راه او است و در لفافه و به طور ضمنی مسیح را پشتیبان و یار آمریکایی‌ها قلمداد می‌کند.

سکانسی که کشتی آمریکایی در تلاطم نبرد با نازی‌ها گرفتار شده است، دوربین به بالای ابرهای سیاه می‌رود و شفق قطبی به زیبایی دست رحمت و مهربانی خود را پشت و پناه آنان کرده است یا پایان فیلم زمانی که کاپیتان انجیل را می‌خواند تا بعد کمی استراحت کند، نور از دریچه‌های کابین او به دورن اتاق می‌تابد و به گونه‌ای ملیح و دلبرانه توجه ربوبی را به سرباز جنگ طلب نشان می‌هد.

ذکر این نکته مهم است که عموماً جنگ‌های آمریکایی با تبلیغات و پروپاگاندای مسیحی و دینی همراه بوده است. اینکه در این فیلم نیز عکس عیسی مسیح، انجیل خوانی و یاد و نام او دیده می‌شود در همین جهت است تا به تماشاگر فیلم موجه بودن عملکرد سربازان «عمو سام» را در میدان‌ها نبرد بیان کند.

نمایی از انجیل خواندن کاپیتان وقتی نور از پنجره اتاقش به درون می‌تابد

جورج بوش نیز قبل از جنگ عراق از الهامات مسیحی و اشراقی خود سخن به زبان می‌راند و در جنگ نیز به خوبی از عیسی مسیح برای جنگ خود هزینه تراشید. اما جنگ ما که دفاع از ارزش‌های حسینی بود و مکتب اسلام و پیام‌های آن به عالم مصادره شد باید در سینمای ما مهجور بماند.

اما همیشه دربِ دنیا بر یک پاشنه نمی‌چرخد؛ نیروی هنرمند و کاربلد سینمایی نیز که دل در گرو آن ارزش‌های ناب توحیدی دارد، به میدان آمده است و در این جولانگاه نابرابر در حال رخ‌نمایی است.

آنچه نیاز است توجه جدی دولت‌مردان است که در این میان به این میدان بیایند و پا به رکاب، سینمای ضدقهرمان و آپارتمان‌نشین بالاشهری ما را به جای اصلی خود بازگردانند.

انتهای پیام/

R1544/P/S4,34/CT4 واژه های کاربردی مرتبط هالیوود جشنواره فیلم مقاومت سینما بیشتر بخوانید... جورج کلونی برای آمازون فیلم می‌سازد مل گیسبون نیز به کرونا مبتلا شد قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... جورج کلونی برای آمازون فیلم می‌سازد مل گیسبون نیز به کرونا مبتلا شد واژه های کاربردی مرتبط هالیوود جشنواره فیلم مقاومت سینما پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی ۱ لوکس‌بازی و اغواگری بازیگران در قابِ تلویزیون/ چرا آگهی‌های لاکچری را به صداوسیما تحمیل می‌کنند؟ ۲ سفر ابدی و حتمی در بیان آیت‌الله بهجت/ چگونه خداوند در وجود مؤمن رغبت به مرگ را ایجاد می‌کند؟ ۳ رضا رویگری: کسی سراغم را نمی‌گیرد ۴ مستندی متفاوت از شهیدی که حاج قاسم به او ارادت داشت ۵ «تِنِت» از جدول اکران‌های آمریکا خارج شد ۶ ایجاد زمینه‌های ظهور و نجات مردم در بیان آیت‌الله بهجت/ چه بلاهایی از مقدمات ظهور امام زمان(عج) است؟ ۷ یکی از متون تاریخی قرن پنجم صوتی شد ۸ اعضای جدید شورای عالی تئاتر مقاومت معرفی شدند مهمترین اخبار فرهنگی سفر ابدی و حتمی در بیان آیت‌الله بهجت/ چگونه خداوند در وجود مؤمن رغبت به مرگ را ایجاد می‌کند؟ نگاهی به «سگ شکاری» |وقتی قهرمانان جنگ طلب، از مسیح خرج جنایت خود می‌کنند ماجرای اختلاس‌گرها در "طلاق" ابوالقاسم طالبی/ قطب‌الدین صادقی: چرا تلویزیون سریال ماندگار نمی‌سازد؟ رضا رویگری: کسی سراغم را نمی‌گیرد مهمترین اخبار تسنیم اقدام تروریستی آمریکا علیه هواپیمای ماهان/ نقاب واژه بر قانون جنگل امکان فروش ۶۰درصد سهام عدالت برای همه بعد از عید غدیر خم سلیمی: آقای" روحانی" علیه گران فروشی که اتفاقا بخشی در دولت است اقدام کنید رئیس جمهور و وزرا برای ارائه گزارش عملکرد به مجلس بیایند/هیئت رئیسه پارلمان پیگیری کند افزایش ۳.۲ درصدی تردد وسایل نقلیه در جاده‌های کشور/ بارش باران در محورهای ۲ استان درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هالیوود جشنواره فیلم مقاومت سینما هالیوود جشنواره فیلم مقاومت سینما ترین اخبار تام هنکس سگ شکاری جنگ طلب فیلم ها جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۸۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی

به گزارش خبرنگار مهر، «سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند. در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش‌روی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.

«اتاق فرار» و «ایساتیس»؛ پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه و مستند در هنر و تجربه

از زمان شکل‌گیری گروه سینمایی «هنر و تجربه»، فیلم کوتاه مورد توجه بیشتری قرار گرفت و اکران عمومی فیلم‌های کوتاه در این گروه سینمایی معنایی دیگر پیدا کرد و امیدی برای فیلمسازان سینمای کوتاه برای اکران فیلم‌هایشان شکل گرفت. فیلم‌های کوتاه در بسته‌هایی ۴ الی ۷ فیلمی به صورت یک اکران واحد در سینماهای «هنر و تجربه» اکران می‌شدند که این روش، از سوی فیلمسازان سینمای کوتاه بسیار مورد توجه قرار گرفت. از سال ۱۳۹۸ تاکنون؛ بسته‌های «یلدای کوتاه»، «۱۰۸ دقیقه در یک قرن»، «بازگشت کوتاه»، «هفت»، «وضعیت قرمز»، «پنج گان کوتاه»، «یک سانس؛ چند رویا»، «ژانر وحشت» و «ژنریک؛ شش فیلم شش نگاه» و «اتاق فرار» اکران شده اند.

اقبال عمومی به فیلم‌های کوتاه به اندازه سینمای بدنه نیست اما در هفته‌ای که گذشت اعلام شد تعداد مخاطبانی که بسته فیلم کوتاه «اتاق فرار» را دیدند، بیش از همه بسته‌های قبلی بوده اند.

این اتفاق برای فیلم مستند «ایساتیس» نیز افتاد و اکران این فیلم مستند نیز با اقبال عمومی مواجه شده است. مستند «ایساتیس» ساخته علیرضا دهقان طبق آمار در سامانه سمفا تاکنون بیش از ۱۰ هزار مخاطب داشته است.

پیش از این فیلم‌های «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور، «پسر انسان» به کارگردانی سپیده میرحسینی و «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی پرمخاطب‌ترین فیلم‌های «هنر و تجربه» (۱۴۰۱ تاکنون) بودند.

اضافه شدن ۳ فیلم به چرخه اکران سینماها

جلسه شورای صنفی نمایش روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در خانه سینما برگزار شد که پس از بررسی، قرارداد سه فیلم ثبت شد؛ فیلم سینمایی «تاوان» به کارگردانی رامین سهراب زاده و تهیه کنندگی محسن صرافی به سرگروهی پردیس سینمایی هنر شهر آفتاب شیراز. فیلم سینمایی «نیلگون» به کارگردانی حسین سهیلی‌زاده و تهیه کنندگی ایرج محمدی با پخش «رسانه فیلمسازان مولود» به سرگروهی سینما فرهنگ و فیلم سینمایی «قلهک» به کارگردانی و تهیه کنندگی مصطفی شایسته با پخش «هدایت فیلم» به سرگروهی پردیس سینمایی ملت. همچنین مقرر شد اکران فیلم‌های سینمایی «تاوان» و «نیلگون» از ۱۹ اردیبهشت در سینماهای سراسر کشور آغاز شود.

حسین سهیلی زاده پیش از این، موفقیت‌هایی را با سریال‌های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی در جذب مخاطب به دست آورده است و «نیلگون» اولین فیلم بلند سینمایی او محسوب می‌شود و باید دید که مخاطبان سینمایی نیز از اثر او استقبال می‌کنند یا خیر.

مصطفی شایسته تهیه کننده و کارگردان سینما است که تهیه‌کنندگی آثاری چون «بی پولی» و «کنعان» را در کارنامه دارد. او نیز که کارهای سینمایی معدودی را کارگردانی است، در سال ۱۴۰۲، فیلم‌های «قلهک» و «خرچنگ» را ساخته است و حالا «قلهک» طی روزهای آینده به اکران می‌رسد.

فیلم «تاوان» هم همان «لایه های دروغ» است که پیش از این در جشنواره فیلم فجر اکران شد و به عنوان اولین فیلم اکشن مشترک ایران و فنلاند معرفی شده است.

شایعاتی برای رفتن رییس سازمان سینمایی و رد آن

در چند روز اخیر شایعاتی مبنی بر برکناری و تودیع محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی از سمت خود منتشر شده بود که در نهایت مهدی سموعی رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب توییتی به این شایعات پایان داد و تودیع یا تغییر محمد خزاعی را رد کرد.

مهدی سموعی، ابتدای این هفته با انتشار یک توییت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شنبه در شورای زیر ساخت وزارت فرهنگ، محمد خزاعی گزارش خوبی داد، به آقای وزیر شایعات اخیر را گفتم و جویا شدم. آقای اسماعیلی در جلسه و پشت بلندگو گفت: خزاعی کارهای نیمه تمامی دارد که با مدیریت او تا پایان دولت به اتمام خواهد رسید. تمام. امروز خبر رکوردشکنی دیگری را از فروش سینما شنیدیم. از همکاران درخواست دارم به حاشیه‌ها توجه نکنند. تغییری در مدیریت سازمان سینمایی نداریم.»

اولویت‌های تولید سینما در سال جدید چیست؟

رییس سازمان سینمایی اولویت‌های تولید آثار سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن در سال ۱۴۰۳ را در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی اعلام کرد.

خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت های تولیدی در شورای عالی تولید، عنوان کرد: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی و اخلاقی، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسایل اجتماعی، خدمات و پیشرفت‌های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است. با سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانرهای سینمایی شاهد باشیم.

افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم کوتاه

انجمن سینمای جوانان ایران سقف حمایت‌های خود از تولید فیلم کوتاه را در همه سطوح تولیدی افزایش داد. این انجمن به‌عنوان فراگیرترین مدرسه سینمایی کشور که رسالت خود را آموزش حرفه‌ای سینما و کشف و حمایت از استعدادهای سینمایی ایران می‌داند، از طریق پیچینگ به بررسی طرح‌ها و فیلم‌نامه‌های کوتاه سینمایی می‌پردازد و بنابر سطح فیلمساز و فیلمنامه، در سه قالب «فیلم‌اولی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» از ساخت فیلم کوتاه جوانان ایران حمایت می‌کند.

طبق مصوبه هیات‌مدیره انجمن سینمای جوانان ایران منوط به تایید فیلمنامه‌ها در فرآیند پیچینگ در سال ۱۴۰۳، فیلم‌اولی‌ها تا سقف اعتبار ۲۵ میلیون تومان، فیلم‌های نیمه‌حرفه‌ای تا سقف ۱۲۵ میلیون و فیلم‌های حرفه‌ای می‌توانند تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان، بودجه تولید دریافت کنند. همچنین، هنرمندان پس از ساخت اثر خود، در صورت بالابودن سطح کیفی اثر و منوط به تایید شورای عالی تولید انجمن سینمای جوانان ایران، امکان درخواست متمم قرارداد را نیز دارند که در مجموع (مبلغ قرارداد به علاوه متمم) برای فیلم‌اولی‌ها تا سقف ۵۰ میلیون تومان، برای نیمه‌حرفه‌ای‌ها تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان و برای حرفه‌ای‌ها تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

سامانه ثبت طرح مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ بازگشایی می‌شود. علاقه‌مندان به سینمای مستند و همکاری با مرکز گسترش می‌توانند از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با ورود به سامانه ثبت طرح درdefc.ir (بخش تولید) طرح خود را ثبت کنند. پیگیری وضعیت بررسی طرح‌ها و نتایج در سامانه مرکز و صفحه شخصی امکان‌پذیر است.

اولویت‌های مرکز گسترش نیز همچون اولویت‌هایی که سازمان سینمایی اعلام کرده، به «خانواده و جمعیت»، «محیط زیست، مدیریت انرژی، حیات وحش»، «طرح مسایل اجتماعی، پرسشگری، مطالبه‌گری»، «پیشرفت و تولید در کشور» و «انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت فلسطین» اختصاص دارد.

طرح‌هایی که در قالب این اولویت‌ها نباشند اما با معیارهای تولید و حمایت در مرکز گسترش همخوانی داشته باشند، فرصت ساخت را به دست خواهند آورد، همچنین طرح‌هایی که دارای دمو باشند، در اولویت بررسی قرار خواهند گرفت.

آغاز نظارت سازمان سینمایی بر محتوای خارجی پلتفرم‌ها

پس از انتشار و ممنوعیت پخش سریال مصری «حشاشین» در پلتفرم‌های نمایشی، محمد خزاعی در نامه‌ای خطاب به معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، با اشاره به حضور پررنگ آثار سینمایی خارجی (شامل آثار مستند، کوتاه، انیمیشن و آثار بلند سینمایی) در سکوهای نمایش فیلم کشور آورده است:

«با استناد به ابلاغیه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ایجاد ساز و کار راه‌اندازی بخش نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم‌های خارجی متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم، از این پس عرضه این آثار منوط به اخذ تاییدیه نمایش از سازمان سینمایی است.»

در این نامه بر تهیه ساز و کارهای لازم برای تشکیل و اداره این مجموعه نظارتی و نیز تدوین دستورالعمل نحوه نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم‌ها و آثار سمعی و بصری متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم تاکید شده است. خزاعی در این نامه همچنین تدوین ضوابط ناظر بر فیلم‌های خارجی متقاضی نشر بر بسترهای نمایش فیلم و نیز برگزاری جلسات مختلف با بخش‌های مربوطه را خواستار شده است. با توجه به اهمیت نظارت بر آثار سینمایی خارجی و پایش محتوایی این آثار صدور این ابلاغیه فصل تازه‌ای در تخصصی شدن و تمرکز بیشتر بر ماهیت آثار خارجی ارزیابی می‌شود.

اکران خصوصی «مست عشق» برای شمس و مولوی پژوهان

اکران خصوصی فیلم سینمایی «مست عشق» برای مولوی‌شناسان، شمس پژوهان و شاهنامه‌پژوهان روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ ماه در موزه سینما برگزار شد. در این اکران، چهره‌های برجسته‌ای چون محمدعلی موحد، میرجلال‌الدین کزاری، ژاله آموزگار پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی، عبدالمجید ارفعی متخصص زبان‌های باستانی و مترجم خط میخی عیلامی، لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر و یونس شکرخواه متخصص علوم ارتباطات حضور داشتند.

حسن فتحی در این مراسم متنی را قرائت کرد که عبارت است از:

«همه ما آدم‌ها بی‌آن که خواسته باشیم، متولد می‌شویم و طنز قضیه در این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، متولد شدن ما با نوعی مسؤولیت اخلاقی همراه است؛ مسؤولیتِ اینکه اوضاع جهانی را که لُملُمه می‌زند از حرص و طمع و کشتار و ویرانی، با افعال خودمان سیاه‌تر از آنچه که هست نکنیم. پیام شیرین و شکّرین شمس و مولانا در این زمانه تلخ‌کامی و خشونت و نفرت‌پراکنی، می‌تواند بارقه امیدی باشد برای ما ساکنانِ به عادت و روزمرگی گرفتار شده‌ این روزگار تا شاید با پرهیز از خودشیفتگی و افکار خشک و تنگ‌نظرانه در افعال و کردار خودمان تأمل و نواندیشی و تجدیدنظر کنیم. این اثر سینمایی بی‌هیچ تفاخری برگ سبزی تحفه درویش و نمایش قطره‌ای از دریای بیکران اندیشه‌های عرفانی است.»

کد خبر 6096213

دیگر خبرها

  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • «هفت» از امشب روی آنتن می رود /موضوع سینمای‌ جنایی
  • سری جدید برنامه «هفت» از امشب در قاب تلویزیون
  • کلوپ: به عنوان یک پیرمرد توصیه می‌کنم لیگ برتر را از جنایت مدیران آن نجات دهید
  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • نگاهی به مجموعه «حشاشین»
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • جواد خیابانی: المپیک باستان حدود 776 سال قبل از میلاد مسیح بوده است / فیلم
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟