Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@15:34:15 GMT

انگلیس از «سگ دست‌آموز» تا «برده زرخرید» آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۸۱۳۹

انگلیس از «سگ دست‌آموز» تا «برده زرخرید» آمریکا

با توجه به نفرتی که از عنصری چون ترامپ در افکار عمومی جهان وجود دارد این همراهی برخی سیاستمداران انگلیسی باعث پیچیده‌تر شدن اوضاع برای انگلستان خواهد شد.

به گزارش مشرق، «علی اکبری» در یادداشت روزنامه «کیهان» نوشت:

وزیر محترم امور خارجه کشورمان درباره توقیف نفتکش ایرانی از سوی انگلیس اظهار داشته است: این اقدام یک دزدی دریایی است و روشن است که به درخواست آمریکا انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جناب آقای ظریف گفت بهانه‌هایی که انگلیس برای توقیف این کشتی مطرح کرده خنده‌دار و کودکانه است. آنها [دولتمردان انگلستان] باید رسماً اعلام کنند که «برده آمریکا» هستند و خواسته‌های این کشور را اجرا می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

کشتی‌های انگلیسی از ترس توقیف به تنگه هرمز نزدیک نمی‌شوند بی‌بی‌سی مدعی اعزام خبرنگار به ایران شد اظهارات جدید وزیرخارجه انگلیس درباره تانکر توقیف‌شده


 پس از استعفای خانم ترزامی و در حالی که هنوز جانشینی برای وی تعیین نشده است، بوریس جانسون وزیر امور خارجه سابق بریتانیا و کاندیدای تصاحب مقام نخست‌وزیری این کشور اظهار داشته است در صورتی که پیروز انتخابات شود ممکن است تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعمال کند. او خود را یک «صهیونیست پرشور» و «عاشق» اسرائیل توصیف کرد و اعلام داشت حتماً از فلسطین ‌اشغالی دیدن خواهد کرد. در مقابل، ترامپ نیز از جانسون برای تصدی پست نخست‌وزیری انگلیس، حمایت کرده است. ترامپ در خردادماه اظهار داشته است: «‌تصور می‌کنم بوریس جانسون، عملکرد بسیار خوبی خواهد داشت. فکر می‌کنم او یک نخست‌وزیر عالی خواهد شد. » فارغ از انتخاب نخست‌وزیر آینده انگلستان باید توجه کرد این تنها همراهی انگلستان با تفکر و راهبردهای رئیس‌جمهور آمریکا نیست. انگلستان از ایده تشکیل یک ائتلاف نظامی دریایی که از سوی آمریکا مطرح شده است، استقبال نموده و ناو جنگی خود را برای آنچه مقابله با ناامنی در خلیج ‌فارس نامیده، به منطقه اعزام نموده است و در لایه ظاهری، اقدامات دیگری که حکایت از شدت یافتن همراهی انگلستان در راهبردها، با آمریکا است توسط انگلستان انجام شده است.


در وضعیت کنونی این همراهی انگلستان با آمریکا، از سوی برخی سیاستمداران و در برخی از مطبوعات و رسانه‌ها به‌عنوان یک مؤلفه که می‌تواند نشانه‌ای از وقوع یک جنگ علیه ایران در آینده نزدیک باشد، تفسیر شده و یا به کنایه مورد اشاره قرار می‌گیرد. مبنای این تشابه‌سازی بر این امر استوار است که در سال ۲۰۰۳ میلادی حمله و تجاوز غیرقانونی ائتلاف نظامی- متشکل از چند کشور غربی از جمله آمریکا و انگلستان- به عراق که با تخریب زیرساخت‌ها، کشته‌شدن بسیاری از مردم عراق و آوارگی میلیونی عراقی‌ها توأم شد، یک تصمیم مشترک بین انگلستان و آمریکا و بدون اخذ موافقت شورای امنیت سازمان ملل بود. این امر اعتراضات فراوانی را در داخل انگلستان برانگیخت و در نهایت در سال ۲۰۰۷ میلادی توی بلر مجبور به استعفا شد. عملکرد بلر باعث شد تعدادی از اعضای حزب کارگر در اعتراض به سیاست‌های بلر از سمت خود کناره‌گیری کردند و یا به احزاب دیگر پیوستند، به‌عبارت‌دیگر حزب کارگر نه‌تنها اعتماد عمومی را از خود سلب کرد و حامیان خود را در میان مردم از دست داد، بلکه اعضای حزب خود را نیز از دست داد. بلر حدود ده سال در رأس قدرت بود لیکن در هنگام استعفای او وضعیت اقتصادی انگلستان دارای مشکلات فراوانی بود و نظرسنجی‌های انجام‌شده حکایت از نارضایتی مردم داشت و عموم مردم این مسئله را ناشی از تبعیت انگلیس از سیاست جنگ‌طلبانه آمریکا برمی‌شمردند و در افکار عمومی، مطبوعات و رسانه‌ها از تونی بلر به سگ دست‌آموز آمریکا یاد می‌شد.


به نظر نگارنده چنین تفسیری و پیش‌بینی جنگ علیه ایران، بیش از آن‌که براساس واقعیت میدانی باشد براساس جنگ روانی و رسانه‌ای یا خطای ادراکی و قیاسی است. دلایل این موضوع را می‌توان در موارد ذیل‌ اشاره کرد :


۱- علی‌رغم انتشار اخباری درخصوص همراهی حداکثری انگلستان با آمریکا، انتشار اخبار پشت پرده و افشای ایمیل‌های سفیر انگلستان در آمریکا که به سیاستمداران کشورش در مورد همراهی با یک عنصر جاه طلب، غیرقابل اعتماد، بی‌کفایت و... به نام ترامپ هشدار داده است نشان داد که این همراهی در ظاهر ، در باطن خود ، تشتت و افتراق حداکثری دارد و هستند افراد عاقلی که بخواهند مانع از همراهی کشورشان با یک تاجر ورشکسته در عرصه قدرت و سیاست شوند.


۲- مشابه‌سازی ایران امروز با عراق دوران صدام نوعی جنگ روانی است. صحبت از معامله غذا در برابر نفت، تهمت به ایران مبنی بر سیاست جاه‌طلبی، تجاوزگری و برهم زدن امنیت منطقه، بزرگنمایی برخی مسائل کم‌اهمیت داخل کشور و... برخی از مؤلفه‌هایی هستند که در این خصوص مورد توجه نظام رسانه‌ای غرب قرار گرفته است تا افکار عمومی را با خود همراه سازد. برآیند وضعیت نشان‌دهنده این است که نظام رسانه‌ای غرب نه‌تنها در این امر توفیقی کسب نکرده است بلکه در بین خود غربی‌ها نیز این گزینه، مورد اجماع نبوده و بسیاری جریانات و افراد، عملکرد ایران را خردگرایانه و منطقی دانسته و از آن حمایت می‌کنند و طرف آمریکایی و غربی را باعث بروز تنش و مشکل معرفی می‌کنند. به‌عنوان نمونه آمریکا در نشست اخیر شورای حکام نه تنها نتوانست هیچ توفیقی کسب کند بلکه مورد هجمه قرار گرفت که چرا یک توافق مهم را نقض کرده است.


۳- از منظر دوم که خطای ادراکی و قیاسی می‌باشد باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که الزاماً مشابه بودن یکی از متغیرها یا وضعیت‌های تحلیل نمی‌تواند مؤیدی برای تطبیق دو وضعیت متفاوت از جنس زمان، مکان و کیفیت باشد. غیراز متغیر همراهی آمریکا و انگلیس که البته آن نیز چندان معتبر نیست‌، متغیرهای فراوان دیگری که بسیاری از آن‌ها به‌عنوان متغیرهای خارج از کنترل طرف غربی شناخته می‌شوند در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد تا تحلیل صحیح و منطقی استخراج و ارائه گردد. مولفه‌هایی چون اوضاع بین‌الملل، وضعیت منطقه، قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران، وضعیت و دست برتر جبهه مقاومت در منطقه، عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران، ثبات سیاسی و اقتصادی ایران، ناتوانی آمریکا در پاسخ به اقدام هوشمندانه جمهوری اسلامی ایران در سرنگونی پهپاد متجاوز و... متغیرهایی هستند که هیچ‌کدام از آن‌ها گزینه «جنگ» را تأیید نمی‌کنند و بنابراین اگر تحلیل‌گر یا سیاستمداری تنها با اتکا به شباهت یک متغیر، همراهی دو کشور را مقدمه‌ای برای جنگ، تفسیر کند، دچار خطای ادراکی شده است.


آنچه نگارنده بر آن تأکید دارد این است که با توجه به نفرتی که از عنصری چون ترامپ در افکار عمومی جهان و از جمله در داخل انگلستان وجود دارد و سابقه منفی درخصوص جنگ عراق، این همراهی برخی سیاستمداران انگلیسی باعث پیچیده‌تر شدن اوضاع برای انگلستان خواهد شد و تنها خواهد توانست وضعیت سیاستمداران انگلیسی را از «سگ دست‌آموز بوش» به «برده و غلام حلقه‌به‌گوش ترامپ» تبدیل کند. کشوری که با مسئله مهمی چون بحران برگزیت مواجه است نباید عناصر تأثیرگذار داخلی و خارجی خود را بر موضوعاتی متمرکز کند که هیچ کنترلی بر آن ندارد و بر تفرق در بین مردم و نخبگان انگلیسی می‌افزاید.

 

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اخبار خودرو انگلیس آمریکا جاسوسی محمد جواد ظریف ترزا می بوریس جانسون نفتکش ایرانی جبل الطارق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۸۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد ۲ گانه‌ی آمریکا با تحولات بین المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ امام جمعه موقت رودبار در خطبه‌های نماز جمعه این شهر به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان حامی مردم غزه اشاره کرد و گفت: امریکا مدعی دموکراسی با تحولات بین المللی برخورد دوگانه‌ای دارد که مصداق آن سرکوب جنش‌های اخیر دانشجویی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی فرجی با اشاره به اهمیت نقش کارگر در جامعه و تولید، افزود: کارفرما با پرداخت به موقع دستمزد کارگران، ارج و قرب آنان را نگه دارند، زیرا رونق تولید بدون اهتمام کارگران میسر نمی‌شود.

وی با تبریک روز معلم به معلمان، افزود: آینده نظام و انقلاب متعلق به فرزندان ماست و برای پرورش این نسل معلمان باید اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

امام جمعه کوچصفهان هم در آیین سیاسی و عبادی نمازجمعه این بخش، بر لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرد و گفت: وعده صادق امروز دولت سیزدهم باید مبارزه با سوداگران امنیت و مفاسد اقتصادی باشد تا مردم رفاه را در سفره‌های خود احساس کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالله هاشمی با تبریک هفته معلم، سند تحول بنیادی آموزش و پرورش را نقشه راه برای توسعه این نهاد آموزشی دانست و افزود: معلمان و دبیران جامعه باید بر ارتقای آموزش‌های علمی برای اشاعه فرهنگ اسلامی و ایرانی به ویژه عفاف و حجاب تلاش کنند.

وی در ادامه با تجلیل از صدا و سیمای گیلان در پوشش مناسب اطلاعات و اخبار این استان، از گزارش دانش آموز امانت‌دار و درستکار کوچصفهانی در بازگرداندن طلای ۶۰ میلیون تومانی به صاحب اصلیش قدردانی کرد و گفت: رسانه ملی همواره بازوی توانمند نظام در مقابله با رسانه‌های معاند است.

در پایان نماز جمعه از رقیه برقی دانش آموز درستکار کوچصفهانی تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • برخورد ۲ گانه‌ی آمریکا با تحولات بین المللی
  • کامرون و زلنسکی آخرین وضعیت جنگ در اوکراین را بررسی کردند
  • شکست سنگین استون ویلا در انگلیس/ فیورنتینا در ثانیه های پایانی پیروز شد
  • آمریکا در مقابل جنبش دانشجویان درون کشورش محکوم به شکست است/ هم افزایی و همراهی در مقابل خوی استکبار جهانی پیام ایستادگی به همراه دارد
  • سردار رادان: رضاخان هم نتواست حجاب را از مردم بگیرد / از دانشگاه‌های آمریکا و انگلستان و فرانسه چه خبر؟!
  • حمله هوایی آمریکا و انگلیس به شمال غرب یمن
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • پلیس آمریکا دانش‌آموز مسلح را در محوطه مدرسه کشت
  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!